Get Adobe Flash player
Főmenü
Tanév rendje
Kép találomra
hild-nap_2011_002.jpg
Címlap Hírek

postheadericon Szakmai tanulmányi verseny 2008

Hild logoTanulmányi verseny

A Hild József Építőipari Szakközépiskola diákjai nagy sikert értek el a szakmacsoportos érettségi tantárgyak versenye (SZÉTV), építészet szakmacsoportjában. Az ország 27 építőipari szakközépiskolájából több százan vettek részt a három fordulóból álló versenyen. Az iskolai első forduló, és az elődöntő után az országos döntőbe, a 20 legjobb közé 6(!) győri Hildes diák, a többi iskolából 3 vagy annál kevesebb, sőt sok iskolából egy tanuló sem jutott be.

A háromnapos döntő Szegeden zajlott, ami írásbeli és szóbeli versenyrészekből állt. Az eredményhirdetésnél két Hildes diák is felállhatott a dobogóra.

Részletes eredmények:

2.  Varga Zsolt 12. a


3.  Juhász Dávid 12. c

9.  Chapó Zsolt 12. a

12. Mészáros István 12. a

13. Flechner Gábor 12. c

16. Nagy András 12. b

A verseny eredményeként az első tíz helyezett 100 %-os emelt szintű, jeles minősítésű érettségi bizonyítványt kapott, ami az egyetemi vagy főiskolai felvételinél a maximálisan adható 80 többletpontot jelenti. A 11-től a 20. helyezésig a tanulók 100 %-os közép szintű, jeles minősítésű érettségi bizonyítványt, valamint a továbbtanulásnál 50 többletpontot kapnak.

A versenyfelkészítést: Vörösházi György és Vincze Miklós mérnök-tanárok végezték.

A Hildben nagy hagyományi vannak a szakmai tanulmányi versenyeknek, ahol évről évre diákok rendre nagy sikereket érnek el. Ha az idei év versenyének eredményit összesítjük, az iskolák közötti rangsorban a Hild iskola nagy előnnyel az első helyen végzett. De ha a rangos, több évtizedes múltra visszatekintő versenyek történetét tekintjük át a legtöbb helyezést ebben az összesítésben is a győri Hild diákjai érték el.

A képen szereplő személyek (balról jobbra): Nagy András (16.), Flechner Gábor (13.), Vörösházi György (felkészítő tanár), Mészáros István (12.), Chapó Zsolt (9.), Varga Zsolt (2.), Juhász Dávid (3.), Vincze Miklós (felkészítő tanár)

Szakmai verseny 2008

Módosítás: (2010. szeptember 22. szerda, 17:49)